1. Zoom

1.5. Funcions i accions

Quan iniciem la reunió se'ns obrirà la finestra de la sala de videoconferència en la que ens apareixeran diverses accions que podem dur a terme:

Sala de videoconferència

 

              Icones de micrófon i càmera web


El micròfon i la càmera de vídeo, ens permeten tenir el control de la nostra emissió en so i en imatge, podem silenciar la veu o parar el vídeo en qualsevol moment de la reunió, reactivant-los en desactivar l'opció.

Si donem a la petita fletxeta que tenen al costat, se'ns obrirà un desplegable de configuració del dispositiu i del programa respecte a l'àudio o al vídeo.

Icona de seguretat
La icona de seguretat ens permet bloquejar la reunió ràpidament, o activar accions que puguin realitzar les persones participants: xat, compartir pantalla o que es puguin canviar de nom.
Icona participants

Participants ens mostra una finestra annexa en la qual surten totes les persones participants de la reunió. Com a amfitrions tenim l'opció de Convidar i la de Silenciar a tothom i altres opcions que trobarem en el menú de tres punts. 

Icona xat

Xatejar ens mostra una finestra annexa en la qual sali la zona de conversa escrita. Ens apareixen diverses accions que podem realitzar:

  • Enviar: per defecte està A Tothom però podem seleccionar a una persona concreta perquè només ell o ella rebin el nostre missatge.
  • Arxiu: podem compartir arxius que es trobin en el nostre núvol o en alguna carpeta del nostre ordinador.
  • Icona ...: aquí se'ns obrirà un desplegable, sent amfitrions, que ens permet canviar els permisos del xat per a les persones participants.

Finestra xat 

Icona compartir pantalla

Compartir pantalla ens permet compartir allò que tenim en la pantalla de l'ordinador. La nostra imatge es desplaçarà cap a una cantonada de la pantalla i passarem a mostrar el que tinguem en l'escriptori.

En donar-li a aquesta opció se'ns obre una finestra que ens demana què volem compartir.

  • Pantalla: ens dóna totes les opcions de programes que tenim oberts en aquest moment perquè seleccionem aquell que volem compartir en la reunió.
  • Pissarra: ens obre una pissarra blanca sobre la qual podem dibuixar, fer esquemes, escriure, etc. Prement finalitzar compartir tornem a projectar només la càmera web. 

Compartir pantalla

 Icona gravar

Gravar ens permet gravar la reunió que estem fent. És recomanable avisar a les persones participants perquè puguin activar o desactivar el seu vídeo si no desitgen sortir en l'enregistrament. La seva veu es continuarà gravant.

Quan iniciem l'enregistrament ens apareix en la part superior esquerra una petita barra amb les accions que podem realitzar.

  • Icona d'informació: ens mostra la informació de la reunió: ANEU, contrasenyes, qui és la persona amfitriona, l'enllaç per a compartir-la, etc.
  • Icona de l'escut: ens mostra l'estat de seguretat i xifratge de la reunió, així com els permisos dels nostres dispositius, si estan habilitats o no.
  • Icona d'enregistrament: ens mostra l'estat de l'enregistrament, si està en curs o en pausa.
  • Icona de pausapausar l'enregistrament breument.
  • Icona de stop: deté l'enregistrament.

  Barra d'enregistrament en curs


Els arxius gravats es guardaran en format mp4 quan finalitzi la reunió; se'ns obrirà una finestra amb les carpetes del nostre ordinador perquè decidim on volem guardar l'enregistrament, quan hàgim seleccionat el lloc només haurem de donar-li a acceptar i tindrem el fitxer guardat.

Icona reaccions

Reaccions són dues emoticones que poden utilitzar les persones participants quan no volen molestar a la persona que parla en aquest moment o si tenen el seu micròfon silenciat.

Les dues reaccions de les quals es disposen són els aplaudiments, per a celebrar una intervenció i el polze cap amunt, per a aprovar alguna cosa que s'ha dit o donar confirmació.

Icona finalitzar reunió

Finalment el botó Finalitzar és el que ens permet acabar la reunió. Hi ha dues modalitats:

  • Finalitzar per a tots: Acaba la reunió i tanca la sala.
  • Abandonar la reunió: Abandonem de manera individual la sala de reunió, però les altres persones segueixen en ella.

Aquestes serien les accions bàsiques per a una reunió en Zoom, però existeixen altres opcions d'ús més avançat com:

  • Agendar reunions programar-les per a un dia i una hora concretes.
  • Crear sales de grups petits per a fer treball conjunt de les persones assistents de manera independent per a després compartir novament en la reunió conjunta.
  • Votació que permet crear editar i iniciar votacions.
  • Subtítols.
  • En viu WorkPlace per a transmetre la reunió a temps real via Workplace by Facebook.